دستگاه کنترل و ایجاد محیط مصنوعی جهت رشد انواع موجودات و گیاهان

اخبار افتخارات

دستگاه کنترل و ایجاد محیط مصنوعی جهت رشد انواع موجودات و گیاهان

دستگاه کنترل و ایجاد محیط مصنوعی جهت رشد انواع قارچ، باکتری و دیگر موجودات با همکاری دو مجموعه فناور و دانش بنیان جنرال تک و شرکت نوآوران دانش شفا طراحی و ساخته شد.

 به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، دستگاه کنترل و ایجاد محیط مصنوعی جهت رشد انواع قارچ، باکتری و دیگر موجودات با همکاری دو مجموعه فناور و دانش بنیان جنرال تک و شرکت نوآوران دانش شفا طراحی و ساخته شد.

حسین رحیمی مدیر پروژه شرکت نوآوران دانش شفا، در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری، اظهار داشت: این سیستم  دستگاهی کاملا هوشمند و برنامه پذیر است و با اتصال به گوشی های هوشمند تمامی پارامترهای محیط رشد را دقیقا کنترل و مدیریت می کند.

علیرضا اشکوبوسی مدیر تحقیق و توسعه مجموعه جنرال تک، افزود: این دستگاه از نظر سخت افزاری نیز یک میکروکامپیوتر مستقل و هوش مصنوعی خیلی کوچک محسوب می شود و تصمیم گیری را بواسطه چند سنسور و بر پایه پارامترهای دریافتی برای محیط های رشد بر عهده گرفته است، و در صورت بروز مشکل نیز سریعا اطلاع رسانی می کند.

رحیمی با تصریح این که شرکت دانش بنیان نوآوران شفا در زمینه پرورش موجوداتی مانند عقرب و قارچ های دارویی فعالیت می کند، افزود: شرایط اکوسیستمی برای پرورش چنین موجوداتی بسیار حساس و براحتی امکان پذیر نمی باشد و نیازمند سیستمی کاملا هوشمند جهت پایش و کنترل است.

وی ادامه داد: محققان شرکت نوآوران دانش شفا تحقیقات زیادی روی موجودات حساس بخصوص عقرب انجام داده اند و خروجی آن تدوین استانداردهایی برای پرورش این موجود بوده است.

مدیر پروژه شرکت نوآوران دانش شفا، با بیان این که محققان ما استانداردها و پارامترهای موثر برای پرورش عقرب را طی مدت چهار سال پژوهش و کارآزمایشگاهی شناسایی و استخراج  کردند، تصریح کرد: با این حال مشکلات پرورش این موجود برای ما حل نشده بود تا این که با کمک فناوران مجموعه جنرال تک، دستگاهی بر مبنای استانداردها و پارامترهای به دست آمده طراحی و ساخته شد.

وی با اشاره به این که سیستمی کاملا هوشمند ایجاد شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این دستگاه در مجموعه نوآوران دانش شفا مراحل آزمایشی خود را طی می کند، و بر طبق نتایج موفقیت در حل مشکل تا 90 درصد است.

همکاری دو سیستم دانش بنیان کاملا نامربوط مدل کارآفرینی و تولید فوق العاده است

محمد رضا اشکبوسی با بیان این که همکاری دو مجموعه دانش بنیان منجر به دستاوردی ارزشمند شده است، خاطرنشان کرد: یک مشکل بزرگ در کشور ما عدم روحیه همکاری، تبادل دانش و تعامل مجموعه های استارت آپی و دانش بنیان است.

مدیر مجموعه فناور جنرال تک، افزود: عدم توجه به این موضوع باعث بروز مشکلاتی از قبیل کارکرد های موازی مجموعه ها، دیر رسیدن به هدف، عدم بازدهی 100 درصدی با توجه به رسالت اولیه مجموعه ها و غیره که در واقع یکی از علل آن میتواند تمایل به جدا کار کردن توسط هیئت مدیره این مجموعه ها می باشد.

وی با تاکید و توصیه بر این که مجموعه های دانش بنیان به همدیگر اعتماد کنند، گفت: ما جزو اولین مجموعه ها بودیم که دو سیستم دانش بنیان کاملا نامربوط را در کنار هم قرار دادیم و خروجی فوق العاد بالایی گرفتیم، اگر چه در ابتدا یک هدف دنبال می شد اما شکل گیری چندین ایده و تبدیل آنها به محصول را در پی داشت.

اشکبوسی گفت: دستگاه توسعه و ارتقا داده شد و توانستیم با کمک عملکرد این دستگاه شرایط پرورش یک سری صدفها و قارچهایی که بسیار گرانقیمت هستند را نیز فراهم سازیم.

پرورش موجودات و گیاهان با چه هدفی انجام می شود؟

رحیمی در پاسخ به این سوال، با تصریح این که شرکت دانش بنیان نوآوران شفا اولین و بزرگترین سیستم دانش بنیان پرورش عقرب در کشور است، افزود: سم عقرب در تولید داروهایی مانند سرطان، ام اس، آرتروز وغیره کاربرد و جایگاه بسیار مهمی دارد.

وی یادآور شد: در حال حاضر سایت هایی فعال در زمینه فروش محصولات سم عقرب در کشورهای خارجی وجود دارد، و بررسی ها حاکی از این است که این دسته از محصولات را با قیمت قابل توجهی هر گرم نزدیک به یکصد هزار دلار به فروش می رسانند.

مدیر عامل شرکت نوآوران شفا افزود: قارچ گانودرما نیز برای بیماری کبد، کلیه، بیماریهای پوستی، لک و پیسهای پوستی،  و گانودریک اسید آن در درمان سرطانها کاربرد دارد، و بر طبق بررسی های انجام گرفته هر 5 میلی گرم از آن  قیمتی حدود 400 دلار دارد و با ساخت این دستگاه شرایط پرورش آن فراهم شد.

تولید 500 کیلوگرم قارچ گانودرما در یک سالن 7 متری

رحیمی ادامه داد: هزینه های پرورش قارچ در ایران فوق العاده بالا است، این دستاورد محیط بهینه پرورش در محیط های کوچک با هزینه اولیه خیلی کم و مصرف انرژی خیلی کم در شرایط خانگی حتی در چادر مسافرتی را امکان پذیر می کند.

 وی با اشاره به این که سیستم صفر تا 100 کار را انجام می دهد، تصریح کرد: بر طبق برآوردهای آزمایشی طی سه ماه در یک سالن 7 متری می توان 500 کیلوگرم قارچ گانودرما که بسیار هم گرانقیمت است و هر کیلوگرم خشک شده آن 250 دلار ارزش دارد و ارز آوری خیلی بالایی دارد تولید کرد.

رحیمی گفت: در همین دستگاه شرایط کمپوست سازی قارچ هم تعبیه شده و مشکل قارچهای رقیب و بیماری زا نیز رفع شده است.

اشکبوسی در پاسخ به این سوال که کارآفرین بودن دستگاه را چگونه توجیه می کنید، تاکید کرد: هدف ما این است که در کشور کارآفرینی کنیم و با کمترین سرمایه کار مطمئن ایجاد کنیم.

وی افزود: هدف ما تنها راه اندازی یک کار و کارآفرینی جهت تولید این دستگاه نیست بلکه  هدف از طراحی و ساخت این دستگاه ایجاد شرایط و راه اندازی کارآفرینی بوده است، این نقشه راهی است که مجموعه جنرال تک دنبال می کند، و در مورد این موضوع  علاقمند به همکاری با سازمانها و ارگانهایی که خواهان راه اندازی و حامی این موضوع مهم هستند می باشیم.

این محقق افزود: این دستگاه صرفا یک ابزار نیست بلکه با در اختیار گذاشتن دستگاه به افراد علاقمند و راه اندازی اتاقکی با استانداردهای لازم، مشاغل جدیدی در هر منطقه راه اندازی می شود.

اشکبوسی یادآور شد: طراحی و ساخت این دستگاه به گونه ای انجام گرفته که در ادامه نیازی به حضور شخص ندارد و دستگاه تصمیم گیری ها را انجام میدهد و در تمامی مراحل تولید و خروجی گرفتن محصول مثل یک راهنمای باهوش و متخصص در کنار ماست.

وی افزود: برای مثال چنانچه فرد تمایل به پرورش قارچ گانودرما داشته باشد، پلنت آن واگذار می شود، که علاوه بر کارآفرینی برای نیروهای تولید کننده دستگاه و نیروهایی که پلن روند کار را می نویسند برای خریدار هم کارآفرینی می کند.

آنالیزها و برآوردها در رابطه با کارآفرینی چگونه است؟

مدیر مجموعه جنرال تک در پاسخ به این سوال، اظهار داشت: در حال حاضر 10 نمونه دستگاه و پلن تولید کارآفرینی آماده داریم، در کل کشور 32 استان و با این حساب 320 عدد از این مدل کارآفرینی و دستگاه وجود دارد، اگر برای هر استان حداقل 5 نفر در نظر گرفته شود 1600 نفر در کشور می خواهند کارآفرینی کنند هر کارآفرینی هم یک تیم سه نفره  وحداقل دو نفر  دارد و در نتیجه حداقل 3200 نفر اشتغال ایجاد می شود و این 3200 کارآفرین هستند نه کارگر و اینها می توانند تعدادی هم کارگر داشته باشند که خود کارآفرینی های محلی نیز محسوب می شود.

کاربردها و کاربران این محصول کدامند؟

وی، گفت: مبنای فعالیت مجموعه جنرال تک پروژه های دانش بنیانی برای رفع نیاز صنایع است، سعی داریم بتوانیم بسته به نیاز صنعت دستگاه مورد نیاز صنعتگر را تولید و در اختیارش قرار دهیم که کاملا هم بومی باشد و از واردات دستگاههای با هزینه بشدت بالا بی نیاز شویم.

 اشکبوسی تصریح کرد: این دستاورد مدل کار است برای پرورش قارچ، عقرب، خوراکی های ارگانیک و دیگر موارد که در ورژن صنعتی با پلنتها و حجم مختلف آماده شده و ورژن خانگی آن هم در حال انجام است.

همه تیم های استارت آپی حمایت نمی شوند؟

اشکبوسی تاکید کرد: در حال حاضر تیم های استارت آپی بسیار زیادی در کشور شکل گرفته اند اما باید با وجود یک سامانه این تیم ها سامان دهی شوند و از حضور و نوع و نحوه فعالیت یکدیگر آگاهی داشته باشند و یک سیستم ناظر بر این دسته از فعالیت ها حضور داشته باشد که بتوانیم حق تقدم ها، عدم فعالیت های موازی و حل مشکل فعالیت های راکد شده با علل گوناگون را در عین نظارت برطرف سازیم.

وی در پایان یادآور شد: این دستاورد یکی از خروجی ها و کاربردهای علمی و هدفمند ساخت اتاقک هوشمند با قابلیت ایجاد آب و هوای مختلف، توسط محققان مجموعه جنرال تک است که قبلا خبر آن در همین خبرگزاری منتشر شد.

مدیر پروژه شرکت نوآوران دانش شفا یادآور شد: روش ها و پلن های تولید این دسته از محصولات خاص را با کمک همکارانش دکتر شکیب زاده، مهندس پرهیزکار و مهندس حسینی در طی چهار سال تحقیق و کارآزمایشگاهی به دست آورده است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه